Naslovna   O nama/About us   Download   Kontakt
 
         
   
   
           
  Drive-in regali
 

 

Drive-in regali

Skladištenje paleta ovom metodom postiže se prvenstveno prednost u maksimalnoj iskorištenosti skladišnog prostora jer se gubi potreba za komunikacijskim kanalima za viličar. Svaki kanal se koristi ujedno i za polaganje paleta na konzolne staze ili profile. Najčešće je kompletan kanal ispunjen istom vrstom robe na paletama tako de se kod polaganja i preuzimanja jednostavno prazni kompletni kanal po redu uzimanja palata. Moguće je kod ove vrste skladištenja korisit oba kraja kanala za preuzimanje i polaganje robe pa se na taj način potiže tzv. Metoda FIFO ( First In First Out ) – paleta koja uđe prva, prva i izlazi. To je bitno kod roka trajanja robe, pošto se ove metode skladištenja sreću najčešće u prehrambenoj industriji. Drugi i češći način skladištenja kod drive-in je takav da se polaže i preuzima palete samo sa jedne strane i na taj način paleta koja uđe prva, posljednja izlazi tzv. FILO metoda. Kod ovih instalacija kanali su širine 135 ili 140 cm, viličari koji se koriste moraju biti prilagođeni ovom tipu regla prvenstveno dimenzijama. Kod jako dugačkih kanala, preko 15 paleta instaliraju se i vodilice radi jednostavnijeg i sigurnijeg rukovanja, rijetko se i na sam viličar postavljaju vodilice radi što sigurnije i lakše manipulacije.

Drive-in instalacije se projektiraju sa elementima regala Super 4-5-6, Superbuild, Unibuild, Superbo i Bi-Bloc, tako da sve kazano o materijalu, površinskoj zaštiti i sigurnosti tamo vrijedi i u slučaju Drive in regala, uz napomenu da je osnovni i nosivi element ovdje konzolna staza koja se posebno pojektira zavisno o težini same palete. Ostale djelove konstrukcije se projektira ovisno o dužini i visini kanala, a zavisno o broju kanala se definiraju horizontalni i vertikalni spregovi kao i kanali namjenjeni isključivo statici konstrukcije i zahtjevima protu seizmičkih izračuna.

  Galerija: Drive-in regali
 
   
 
 
Montažno opremanje d.o.o. | Kopilica 62, 21000 Split, Hrvatska | Tel.: +385 21 244 226 |  Mob: +385 98 341 956 | e-mail: info@modularna.eu
Naslovna   O nama/About us   Download   Kontakt  
Copyright © 2013 Bastra