Naslovna   O nama/About us   Download   Kontakt
 
         
   
   
               
  Konzolni regali > Cantil Dal Senior Cantil Dal Junior Unicant      
 

 

Konzolni regali

Ovaj tip skladišnog sustava je namjenjen za skladištenje robe i predmete koji su po jednoj dimenziji znatno duži u odnosu na ostale dvije i kao takvi zahtijevaju čist i kontinuirani skladišni nivo koji osigurava lagano polaganje i preuzimanje robe. Najčešće se skladište: profili, cijevi, ploče (iverica, lim i dr.).

Konzolni regali ovog tipa se dijele prema nosivosti na one lagane i teške, zavisno o težini robe po nivou. Kod projektiranja se uzima u obzir dužina robe (dozvoljeni progib) i cijena instalacije. To znači da se bira debljina vertikanog elementa i njihov razmak, koji su proporcionalni,tj. veći razmak znači veću debljinu stupa. Također se biraju dužine i debljine ruku (konzola) zavisno o druge dvije dimenzije.

Postoji velik broj dodataka koji se mogu koristiti u ovom tipu regala. Jedan od najčešći je stoper koji sprečava klizanje robe sa konzola i metalne ispune. Konstrukcije mogu biti izvedene kao jednostrane i dvostrane, tj. konzole mogu biti sa jedne ili sa obe strane vertikalnog elementa (stupa).

 
Montažno opremanje d.o.o. | Kopilica 62, 21000 Split, Hrvatska | Tel.: +385 21 244 226 |  Mob: +385 98 341 956 | e-mail: info@modularna.eu
Naslovna   O nama/About us   Download   Kontakt