Naslovna   O nama/About us   Download   Kontakt
 
         
   
   
           
  Pretovarne rampe > Pretovarne rampe Utovarni mostovi    
 

 

Pretovarne rampe

  Osnovna podijela pretovarnih rampi je prema pogonu i nastvaku za prislanjanje koji može biti teleskopski i radijalni (okretni). Po pognu one mogu biti ručne i hidraulično-električne, sa hidrauličnim agregatom ispod same rampe. Kod samog projekta, tj. u arhitekotnskom dijelu se predviđa ugradnja rampi i razvijaju izvedbeni detalji u građevinskim radovima, koji rezultiraju jednostavnu ugradnju same konstrukcije i pomoćnih dijelova kasnije kada se dođe u tu fazu.
     
  Postoje također i izvedbe pretovarni rampi, koje su izuzetno praktične za ugradnju na objekte kod kojih rampe nisu bile predviđene ili se radi rekonstrukcija. To su tzv. mini pretovarne rampe sa mehaničkim pogonom, jednostavno se postavlja (vijčana veza sa dokom). Jednostavna je za rukovanje, sa njom upravlja jedna osoba. Nakon pomicanja kamiona, vraća se u verikalni položaj. Sam teret u cijelosti nosi utovarna rampa i kamion, a ne mehanizam pretovarne platforme za utvar i istovar. Predviđena je za istovar i utvar vozila čije su oscilacije u visini u odnosu na utovarni dock manja.
 
 
 
Važna je karakteristika utovarnih rampi mogućnost utvara kako kamiona tako i dostvanih kombija. Narvno, postoje i varijante predviđene isključivo za utvar dostavnih kombija.
 
 
 
Pretovarna rampa može imat segmentni nastavk. Ukoliko se koristi za utovar na kamion, meže biti standardni teleskopski nastavak prislanjanja. Ukoliko je u tijeku utovar ili istovar dostavnog  kombija, tada se koristi samo središnji dio naslona. Tada se i opterećenje pretovarne rampe na sam kombi može prilagoditi tako da se vozilo ne preoptereti prilikom utovara ili istovara.
 
 
 
Zaštita pretovarnih rampi zavisno o namjeni skladišta, u prvom redu štiti od vremenskih prilika (kiša, sunce, snijeg i sl) , također štiti unutarnji prostor ukoliko je kontrolirana atmosfera (temperatura, vlažnost i sl.) i naravno štiti ljude i robu unutar skladišta.
 
  Detalji prihvata vozila su od iznimne važnosti za dugotrajnost i jednostavnost rukovanja rampom kroz cijeli njezim vijek korištenja.

 

  Galerija: Pretovarne rampe
 
   
   
 
Montažno opremanje d.o.o. | Kopilica 62, 21000 Split, Hrvatska | Tel.: +385 21 244 226 |  Mob: +385 98 341 956 | e-mail: info@modularna.eu
Naslovna   O nama/About us   Download   Kontakt  
Copyright © 2013 Bastra