Naslovna   O nama/About us   Download   Kontakt
 
         
   
   
             
  Pakirna oprema > Omatalice i strojevi za pakiranje Alati Stretch folija i trake Vezačice  
 

Pakirna oprema: Stretch folija i trake

U našoj ponudi pakirne opreme, uz strojeve i alate osnovni potrošni materijal jesu folija i trake. Folije iz naše ponude se dijele u dvije osnovne grupe, a to su: Stretch folije i termosakupljajuće folije. Trake se dijele također u dvije osnovne grupe: metalne ili čelične i PP/PET trake ili jednostavno plastične trake za vezivanje. Stretch folije mogu po namjeni biti za ručno, strojno i svitci manjih dimezija koji je namjena također ručno omatanje predmeta, pričvršćivanje u transportu i sl. Postoje i druge podjele folija, namjenjenih kao repromaterijal za pakiranje u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji, industriji pića i dr. Međuti, mi ćemo kroz našu ponudu zadovoljiti u potpunosti potrebe za svakim oblikom pakiranja i distribucije robe, predmeta i paleta koroz ponudu folije i trake iz našeg asortimana. Uz našu ponudu omatalica i alata za vezivanje i pakiranje zatvaramo krug u proizvodno-logističko-distribucijskom ciklusu što se tiče pakirne opreme i potrošnog materijala.

PP- Polipropilen
PET - Poliester

 

Stretch folija

Njačešća dimenzija svitka sa ručnom stretch foliojom je ona od 3 kg do 5 kg, visine tuljka 500 mm, i debljine stretch folije od 23 µm (mikrometra). Ostale debljine ručne stretch folije su 17 ili 20 µm (mikrometara).

Strojne stretch folije su po dimenzijama i karakteristikama kao što je čvrstoća, maksimalno prednatezanje, dodatci kao što je UV stabilizator koji smanjuje atmosferske utjecaje na robu koja se skladišti ili transportirta i dr. daleko raznolikije u ponudi. Dimenzije ovise o karakteristikama omatalice i namjeni. Maksimalno prenatezanje stretch folije ide i do 350 % dok je optimalno ili najčešće fiksno do 150 % ili promjenjivo zavisno o karakteristikama same omatalice ili pakirke. Stretch folije također mogu biti prozirne (što je načešći slučaj) i crne što se tiče boje. Debljine stretch folija idu od 10 µm pa sve do 80 µm.

Najčešća stretch folija, za koju ujedno jamčimo i najnižu cijenu koja se može postići na tržištu na kojem mi participiramo, je ona koju nazivamo Standardna Stretch folija, komercijalne oznake L2, debljine 23 µm, maksimalnog prednatezanja od 120 %.

Komercijlne oznake i detaljnije karakteristike stretch folija možete pronaći u katalogu:
Preuzmite katalog > Stretch folija
 
 

Trake

Trake služe prvenstveno za vezanje i učvršćivanje paketa i predmeta i robe općenito ,koji su za to prikladni uz upotrebu ručnih, baterijskih ili pneumatskih alata za pakiranje iz naše ponude. Podjela traka je kao što smo već napomenuli na dvije osnovne, a to su prema materijalu izrade: metalne (čelične) i PP/PET (plastične) . Uz samu traku, prateći element je spojnica za traku ukoliko se ne veže bez, tj. direktno usađivanjem materjala trake.

Čelične i plastične trake su dostupne u raznim debljinama, širinama , i rolama različitih dužina.

  Standardne boje su: Standardne dimenzije plastičnih traka su:
  • PP: bijela, crna, plava • Širina: od 5 mm - 16 mm
  • PET: zelena • Debljina: 0,35 mm – 0,8 mm

PP- Polipropilen
PET – Poliester / jako otporne i bolje vlačne čvrstoće, više prekidne čvrstoće samim time pogodne za vezivanje težih i zahtjevnijih paketa

   
  Polipropilen traka PET – Poliester traka  
 

Čelične trake su po svojim svojstvima za vezivanje i pakiranje zahtjevnijih i težih predmenta, cijevi, rola ili kutija.

  Standardne dimenzije metalnih traka su:
  • Širina: od 12 mm - 32 mm
  • Debljina: 0,40 mm – 1,1 mm
Modularna oprema d.o.o. | Kopilica 62, 21000 Split, Hrvatska | Tel.: +385 21 244 226 |  Fax: +385 21 585 285 | e-mail: info@modularna.eu
Naslovna   O nama/About us   Download   Kontakt  
Copyright © 2013 Bastra